Ere i Zemunci bez prava na grešku 1FOTO - D. Stanić - Vranjske

Zakuvalo se u vrhu tabele Prve lige Srbije u fudbalu posle 21. kola u kome je ekipa Zemuna furiozno savladala Radnički iz Pirota (4:0), dok je Sloboda pod moranjem pobedila ekipu Kolubare (3:1).

Tako Užičani i Zemunici nastavljaju neizvesnu trku za drugu poziciju koja overava plasman u Superligu Srbije, koja će biti neizvesna do poslednjeg kola, s obzirom da ekipa Slobode ima samo bod prednosti u odnosu na tim iz „Gornje varoši“.

Šapčani kao da su već počeli sa slavljem, pa su neočekivano odigrali nerešeno protiv autsajdera ekipe OFK Odžaci na svom terenu (0:0), ali njihova bodovna prednost u odnosu na drugoplasiranu slobodu i dalje iznosi velikih osam bodova. Dinamo je ovog proleća nastavio sa serijom utakmica bez poraza. U Vranju pred 2.500 gledalaca poražena je ekipa ČSK Čelarevo sa 2:1, iako su Vranjanci propustili priliku da ubedljivije poraze „pivare“ i poprave svoju gol razliku. Ovo je uz dva remija, četvrta prolećna pobeda „žutih“ uz gola razliku 10:5, čime je već sada teoretski obezbeđen opstanak u društvu prvoligaša.

Sve vidljiviji je i rasplet u zonu ispadanja, gde pored OFK Beograda sve bliže selidbi u niži rang je i ekipa Kolubare iz Lazarevca. Kandidati za ispadanje su i OFK Odžaci, kao i Novosadski Proleter, koji će pokušati da „ambis“ preskoče u neizvesnoj završnici sa konkurentima Bežanijom, Borčom i Sinđelićem s obzirom da je razlika u tom krugu ekipa samo tri boda.

Statistika kaže da je odigrano 167 od ukupno 240 utakmica na kojima je postignuto 329 golova (1,97 po utakmici) ili 15,67 po svakom kolu. Gol razlika je 208:121 u korist domaćih ekipa. Domaće ekipe zabeležile su 82, a gosti 31 pobedu, dok su 54 utakmice završene nerešenim ishodom.

Tabela

Mačva 45, Sloboda 37, Zemun 36, Radnički 31, Dinamo i Budućnost 30, Inđija 29 (-1), Jagodina 28, ČSK i Sinđelić 26, BSK Borča 25, Bežanija i Proleter (-1) 24, OFK Odžaci 23, Kolubara 16, OFK Beograd 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari