Ergin Ataman: Moj sin je vidovnjak, pobedićemo za svet, zabeležite to 1foto:Starsport

Panatinaikos će u nedelju pokušati da smeni Real Madrid sa evropskog trona (20.00).

Uspeo je Panatinaikos da se plasira u finale Fajnal-fora Evrolige.

U Berlinu bi sutra trebalo da ima ogromnu podršku svojih navijača, neke su procene da će oko 10.000 navijača „zelenih“ biti u hali želeći da frenetičnom podrškom pomognu svojim miljenicima da sreuše Real Madrid, aktuelnog šampiona Evrolige.

Ergin Ataman uspeo je u nameri da svojim ponašanjem i izjavama nabaci pritisak javnosti na svoja pleća.

Kao neko ko je dva puta bio šampion Evrope sa Efesom, Ataman je u Berlinu obeležio samu uvertiru završnog turnira, tako što se prvo verbalno sukobio sa navijačima Fenerbahčea, a potom, navodno, čak i fizički sa policajcima.

Ubeđen je turski stručnjak da će sutra Evropa dobiti novog košarkaškog vladara.

– Veliki je ovo izazov. Odlaskom na Fajnal-for zadovoljili smo svet, sada želimo da pobedimo u finalu. Nadam se da ćemo imati podršku 10.000 navijača i da će biti kao da igramo u Oaki. Bilo bi to veoma značajno za nas, jer smo u Oaki izgubili jednu ili dve utakmice, i to u poslednjim sekundama – samouvereno je delovao Ataman.

– Došli smo ovde osećajući energiju sveta, siguran sam da ćemo sutra pobediti za Panatinaikosove navijače. Zabeležite to, siguran sam! Ako budemo igrali kako igramo u Oaki, moji igrači će dati sve od sebe i pobediti. Naš tim to zaslužuje – veruje turski stručnjak.

Otkrio je Ataman da njegova porodica nije bila oduševljena idejom da Efes zameni Panatinaikosom.

– Moj sin je na početku sezone bio tužan što sam napustio Efes. Ali, kada je osetio karakter Panatinaikosa, tim i atmosferu u Oaki, počeo je da govori da ćemo stići do finala i pobediti. Možda je on vidovnjak.

Ataman je poslednji stručnjak koji je dva puta uzastopce osvajao Evroligu. Mateo Ćus je na dobrom putu da napravi identičan uspeh ukoliko sutra Madriđani ponovo postanu najbolji na Starom kontinentu.

– Ćus želi da bude uzastopni pobednik. Ali, ne želim to da mu dopustim, jer sam ja to poslednji uradio u Evroligi. To će biti dodatna motivacija za mene.

Dokazani stručnjak više preferira sistem u plej-ofu poput forme u NBA ligi.

– Iskreno, više volim NBA sistem. Voleo bih protiv Real Madrida da igram u seriji od pet ili sedam utakmica. Ali, sezona je duga, postoje i nacionalni šampionati, to bi bilo nemoguće. U ovom sistemu i ovom trenutku mislim da je ovo najbolje rešenje.

Džanan Musa je sa 20 poena bio jedan od najboljih pojedinaca u polufinalnoj pobedi Reala nad Olimpijakosom. Po povratku iz NBA, Musa je prvobitno potpisao ugovor sa Efesom, ali sa Atamanom nije imao dobru komunikaciju niti saradnju, naprotiv.

Musa je čak i javno kritikovao Atamana zbog načina na koji ga je tretirao. Sutra bi upravo reprezentativac BiH mogao da bude najveća opasnost za odbranu Panatinaikosa.

Došao sam usred sezone i nisam mogao da očekujem da ću igrati koliko želim. Znate Erginov i moj karakter… Razmenili smo nekoliko reči na treningu i van njega. Ali, osvojili smo titulu te godine. To je nešto što mora da se poštuje. Uradio je neverovatan posao. Mnogo sam naučio od Šejna Larkina i Vase Micića, mnogo su mi pomogli da budem u ovom položaju – bio je deo izlaganja Muse na konferenciji za novinare posvećen saradnji sa Atamanom u Efesu.

Šef struke PAO-a osetio je potrebu da replicira 25-godišnjem košarkašu Reala.

– Želeo bih da kažem da kao trener ponekad napravite greške. U toj sezoni smo osvojili Evroligu. Džanan je došao sredinom sezone, odmah posle NBA i nisam mu dao mnogo vremena. Bilo je loše za mene i Efes što smo ga izgubili i što je otišao u Real Madrid. On je njihova zvezda – iskren je bio Ataman.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari