Ergin Ataman u bolnici zbog upale pluća 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Turski trener Ergin Ataman, šef stručnog štaba dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope Anadolu Efesa, nalazi se u bolnici usled upale pluća, zvanično je potvrdio istanbulski klub. Ataman je osećao simptome respiratorne infekcije još na utakmicama protiv Real Madrida i Partizana u protekloj evroligaškoj nedelji, ali zbog važnosti mečeva nije želeo da napusti klupu ekipe.

I dalje nije poznato koliko će vremena 57-godišnji Turčin provesti hospitalizovan, pa je i dalje neizvesno da li će predvoditi Vasilija Micića i ostatak tima na meču narednog kola Evrolige protiv Albe, prenosi Sport Klub.

Kako prenose evropski mediji, Atamanovo stanje se pogoršalo posle poraza od Partizana, kada mu je i postavljena dijagnoza pneumonije, a trenutno je jasno da neće moći da vodi Efes na utakmici sa Bujukčekmedžeom u nedelju.

„Naš glavni trener Ergin Ataman je početkom nedelje imao respiratornu infekciju, ali je koristio lekove usled intenzivnog takmičarskog tempa koji je u sedmici za nama očekivao Anadolu Efes. Usled pogoršanja simptoma u četvrtak uveče, trener Ataman je bio na kontroli u petak ujutru, posle čega mu je data dijagnoza upale pluća. Lečenje gospodina Atamana će se nastaviti u bolnici. Trener dobro reaguje na trenutnu terapiju, a narednu kontrolu će imati u utorak. Želimo gospodinu Atamanu brz oporavak“, stoji u zvaničnom saopštenju kluba za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari