Ergina Atamana traže iz NBA lige 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Jedini je košarkaški stručnjak koji je u klupskim okvirima osvojio sve međunarodne trofeje. U poslednje dve sezone, sa Efesom je vezao titule u Evroligi i time privukao pažnju iz NBA lige. Erginu Atamanu mogla bi uskoro da se ispuni želja u smislu da karijeru nastavi „preko bare“.

Neposredno nakon što je sa Efesom savladao Real Madrid u finalu Evrolige u Beogradu, Ergin Ataman je u šaljivom tonu poručio da se nada pozivu iz NBA lige.

„Nije odluka na meni. Bolje da o tome pričate sa mojim sinom i porodicom, koja već živi u Majamiju. Možda nas neko pozove, pa odemo tamo.“

Prema pisanju američkih medija, Atamanov rad dopao se pojedinim klubopvima iz NBA lige, koji bi voleli da ga vide kao asistenta u stručnom štabu.

S obzirom na njegove trenerske afinitete i ulogu koju ima u Efesu, sa statusom selektora reprezentacije Turske, teško je očekivati da bi Ataman prihvatio takvu ponudu.

On je svojevremeno objasnio da bi iz Efesa mogao da ode samo u NBA.

“ Nadam se da ću jednog dana u budućnosti otići u NBA. Tako nešto se dosad nije događalo. To je ipak vrhunac šou biznisa. Evropski trener nikada nije angažovan u NBA, pa mi je upravo to sledeći cilj“, opseravicija je Atamana na osnovu koje se jasno videlo da je mislio samo na prvog čoveka u stručnom štabu.

Uloge asistenata obavljali su brojni evropski velikani poput Etorea Mesine, Serđa Skariola… međutim, osim Igora Kokoškova nijedan sa pozicije pomoćnika nije uspeo da se izbori za poziciju šefa struke u jednom NBA klubu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari