Eriksenovo stanje i dalje stabilno i dobro 1Kristijan Eriksen Foto: Friedemann Vogel / POOL (arhiva)

Zdravstveno stanje danskog fudbalera Kristijana Eriksena je i dalje dobro i stabilno, nakon što se srušio na teren tokom utakmice protiv Finske na Evropskom prvenstvu, saoptšeno je danas iz Fudbalskog saveza Danske.

„Bili smo u kontaktu s njim juče, i danas smo. Njegovo stanje je slično kao juče, dobro i stabilno. I dalje je u bolnici i tokom dana će imati nova ispitivanja“, izjavio je portparol danskog saveza na konferenciji za novinare u Helsingeru, severno od Kopenhagena.

Menadžer fudbalera Intera Martin Skuts je za italijansku Gazetu delo Sport rekao da je razgovarao sa Eriksenom, da se fudbaler Intera šalio i da je dobro raspoložen.

„Svi želimo da znamo šta se dogodilo i on želi da zna. Lekari rade detaljna ispitivanja, biće potrebno još neko vreme. Sada mora da se odmori. Supruga i otac su sa njim. Ostaće pod nadzorom danas, možda i sutra. Želi da bodri svoje saigrače protiv Belgije“, rekao je Skuts.

Skuts je rekao da je Eriksen svestan „koliko mu ljubavi stiže iz celog sveta“, od igrača, navijača… Kako je dodao, njegova porodica je zahvalna na svim porukama podrške.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Eriksen se srušio na teren na stadionu Parken.

Doktor reprezentacije juče je potvrdio da je Eriksenu stalo srce, ali da je brzom reakcijom došao svesti. On je posle ukazane pomoći na terenu na nosilima iznet sa terena, okružen saigračima.

Utakmica Danske i Finske je bila suspendovana oko 90 minuta pre nego što je nastavljena. Finska je na kraju pobedila sa 1:0.

Danska će naredni meč u Grupi B Evropskog prvenstva igrati u četvrtak protiv Belgije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari