Izuzetno lošu partiju pružili su košarkaši Crvene zvezde u Bolonji; večeras će imati priliku da se iskupe u Milanu, u 23. kolu Evrolige (20.30).

Duško Ivanović je na gostovanju Virtusu „pobrkao lončiće“ – od startne petorke, pa do načina na koji je rotirao igrače, vodio ekipu, tražio taktička rešenja, naročito u odbrani.

Ništa nije valjalo, a jedino vredno mogle bi da budu izvučene pouke i naučene lekcije.

Da li su crveno-beli, u roku od samo dva dana, sposobni da isprave načinjeno i zaigraju neuporedivo bolje, videće se večeras u Milanu.

Prema rečima Etorea Mesine, njegov tim više nema šanse da se domogne plej-ofa (skor 7-15). Rasterećen će dočekati Branka Lazića i saigrače, kojima, pak, poprilično gori pod nogama.

Armani se poslednjih dana pojačao proverenim plejmejkerom Šabazon Nejpirom (velikom letošnjom željom Crvene zvezde), a u poslednjem kolu savaldao je kod kuće Baskoniju (89:83).

Milanezi su tako prekinuli niz od pet evroligaških poraza i sigurno će večeras pokušati da uspostave kontinuitet evroligaških pobeda.

„Protiv Baskonije smo odigrali veoma dobro. To je utakmica koja će nam dati samopouzdanje zbog način na koji smo pristupili i načina na koji smo je završili. Ipak, moraćemo još bolje kako bismo pobedili Zvezdu, tim koji se bori za plej-ofu, i koji želi da vrati na pravi kolosek posle poraza u Bolonji“, istakao je Mesina.

Armani je u prvom delu seozne slavio u Beogradu i po Zvezdu se ispostavio kao vrlo neugodan protivnik.

„Za nas će biti ključno da dobijemo pomoć od svih, strpljivo pomeramo loptu i kontrolišemo skokove. Osim toga, moraćemo ponovo da smanjimo izgubljene lopte. Opasnost nisu samo Nedović i Vildosa, već i njihovi veliki igrači Bentil i Petrušev, koji su nam zadali mnogo nevolja u Beogradu.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari