Nikola Kalinić o sjajnoj partiji Nikole Jokića protiv Izraela: Svi smo bolji igrači kad je on na parketu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krilni košarkaš Nikola Kalinić rekao je posle utakmice u kojoj je njegova ekipa pobedila Izrael (89:78), da je umor ostavio trag na igri reprezentacije Srbije u ovom duelu.

„Mislim da su se najbolje spremili i najviše prilagodili našoj igri. Preuzimali su dosta toga, usporili nas. Uspeli smo, međutim, da izreagujemo i to je to“, reka je Kalinić, a zatim dodao:
„Ne zadovoljavamo se, umorni smo, ali spremamo se za Berlin. Tamo ćemo igrati najbitnije utakmice“.
On je prokomentarisao još jednu sjajnu partiju Nikole Jokića, koji je za 30 minuta u igri ubacio 29 poena i dodao 11 skokova i šest asistencija.
„To nije iznenađenje, nije čovek za džabe dvostruki MVP NBA lige. Stvarno je mađioničar sa loptom, sve izgleda tako lako kad on igra i nama olakšava život, svi izgledamo mnogo bolje kad igramo sa njim“.
U narednoj utakmici Srbija se u četvrtak sastaje sa Poljskom, u duelu koji će odlučivati koja će reprezentacija zauzeti prvo mesto u grupi.
„Donekle i očekivano, mislim da smo svi pre početka grupe očekivali najviše od Poljske. Mislim da imaju najviše igrača sa Evroliga i Evrokup nivoom. Vidimo da se u drugim grupama dešavaju iznenađenja. Nije ni toliko bitno da li smo prvi ili drugi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari