Pešić: Mislim da smo bolji od Italije, ali moramo to da pokažemo 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da misli da je njegova ekipa kvalitetnija od Italije, ali da to mora da pokaže i da bude mirna u predstojećoj utakmici osmini finala Evropskog prvenstva, pošto se igra jedan meč u kome je iznenađenje moguće.

„Utakmica je zahtevna kao i svaka na ovom Evropskom prvenstvu, u jednom meču je sve moguće. Znamo s kim igramo, jedna fantastična, uigrana ekipa, sa novim trenerom, veoma motivisana. Tražimo apsolutnu mirnoću unutar ekipe i tenziju koja može samo da poveća koncentraciju na zadatke, to se odvija za sada pod kontrolom“, rekao je Pešić, preneo je sajt Saveza.

Košarkaši Srbije igraju u nedelju od 18 časova u Berlinu protiv Italije, u osmini finala Evropskog prvenstva.

„Italija je ekipa koja ima izvanredan balans napada i odbrane, moramo dosta kvalitetno da odigramo ako hoćemo da držimo sudbinu u svojim rukama“, dodao je on.

Pobednik tog duela igraće protiv Francuske u četvrtfinalu, koja je u neizvesnoj završnici posle produžetka pobedila Tursku sa 87:86.

Pešić je rekao da nije gledao tu utakmicu.

„Ne, ja to ne gledam, to rade pomoćnici, zato su tu, da nadgledaju i analiziraju. Nemam potrebe da gledam jer ne znamo da li ćemo još protiv njih da igramo. Treba da gledamo ono što je pred nama. Sve je uvek moguće, mislim da smo u ovom trenutku bolji od Italije, ali to treba i da pokažemo, jer kada se igra jedna utakmica onda je sve moguće. Videli ste koliko je bilo iznenađenja na EP, smejali su nam se kada smo izgubili od Belgije, a i Španija je izgubila od nje“, naveo je on.

Govoreći o selekciji Italije, Pešić je podsetio da su dve ekipe igrale na turniru u Hamburgu na pripremama pred Evropsko prvenstvo.

„Takvu utakmicu opet očekujemo – agresivnu, sa obe strane. Mi smo uspeli da pobedimo zahvaljujući velikom moralu koji smo pokazali, nije to bila najbolja koju smo odigrali tokom priprema. Od minus 15 smo uspeli da se vratimo zahvaljujući velikoj želji da dobijemo, a taj put je bio vrlo jasan – odbrana na visokom nivou i onda je do izražaja došao i naš talenat u napadu. Nadam se da će ishod biti isti, na tome radimo“, rekao je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari