Dončić brojao do 47, Slovenija prva u grupi B na Evrobasketu 1Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Košarkaši Slovenije savladali su Francusku 88:82 u poslednjem kolu B grupe na Evropskom prvenstvu uz fantastičnu partiju Luke Dončića koji je ubacio 47 poena.

Na taj način su aktuelni evropski šampioni obezbedili prvo mesto u „grupi smrti“ i u osmini finala će najverovatnije igrati protiv Crne Gore.

Tokom čitavog meča smo gledali rezulatsku klackalicu, ali je u finišu sureta „iskočio“ Goran Dragić i sa dve ukradene lopte u fazi odbrane doneo pobedu svojoj reprezentaciji.

Slovenija je na ovom meču bila bez centra Majka Tobija koji je ovredio skočni zglob protiv Nemačke, pa je spoljna linija „Zmajčeka“ preuzela sve konce igre u napadu i na kraju se izabranicima Aleksandra Sekulića ta taktika isplatila.

Centar Žiga Dimec nije imao šta da traži pod obručima pored Rudi Gobera, ali spoljna linija „Trikolora“ nije uspela da zaustavi Luku Dončića koji ih je sa 47 poena prosto zatrpao.

U prvom delu igre ubacio je 27 poena, a u nastavku je dodao još 20 pri čemu je bio aktivan i na skoku (7 skokova), ali je i delio asistencije (imao 5 asistencija).

On je ovakvom partijom izbio na drugo mesto večne liste Evrobasketa, pošto je pretekao Nikola Galisa, a još uvek je nedodirljiv Belgijanac Edi Teraso, koji je 1957. godine psotigao 63 poena Albaniji na jednoj utakmici.

Izabranici Vensana Kolea su igrali veoma grupo u odbrani, a u jednom skoku je Vensan Poarije laktom udario u glavu Dončića, te ga je raskrvario, ali je sam meč protekao u granicima dozvoljenog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari