Svetislav Pešić smatra da je dobro što će Srbija biti u istoj grupi sa SAD na olimpijskom turniru: Nadam se da će Jokić i Micić igrati u Parizu 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je da je za njegovu ekipu dobro to što se nalazi u istoj grupi sa selekcijom SAD na predstojećim Olimpijskim igrama.

Ovogodišnje igre u Parizu startuju 26. jula, a „orlovi“ u grupnoj fazi, koja će se igrati u Lilu, za protivnike će imati Sjedinjene Američke Države, Južni Sudan i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku (Meksiko, Obala Slonovače, Litvanija, Italija, Portoriko i Bahrein).

„Za nas nije loše da igramo prvu utakmicu protiv Sjedinjenih Država, a drugo, ako se plasiramo u četvrtfinale, koje je uvek jedna od najvažnijih utakmica na bilo kom velikom turniru, Svetskom prvenstvu, Evrobasketu ili Olimpijskim igrama, ne bismo se suočili sa njima u četvrtfinalu“, rekao je Svetislav Pešić u intervjuu za sajt FIBA, a potom se osvrnuo na ostale rivale u grupi:

„I drugi timovi u našoj grupi su opasni, veoma dobri, sa potencijalom da dobiju Portoriko, Italiju ili Litvaniju, timove sa kojima smo se susreli na FIBA Svetskom prvenstvu u košarci 2023. Južni Sudan je bio odličan tim na Svetskom prvenstvu u Manili, igra modernu košarku, veoma agresivnu, sa tranzicionim napadom, i to je samo još jedna potvrda da će svaka utakmica na ovom turniru biti teška.“

Prema njegovom mišljenju turniru  Parizu će biti jedan od od najtežih u istoriji Olimpijskih igara.

„Od 12 timova koji bi bili tamo, verovatno deset njih oseća da bi moglo da se bori za medalje. To je nešto što se nikada nije dogodilo u istoriji Olimpijskih igara. To je jedan od najtežih turniri u istoriji“, istakao je selektor Srbije.

Selektor se nada se da će Nikola Jokić i Vasilije Micić moći da pomognu ekipi.

„Ako želite da dođete do medalja, morate pobediti u svim utakmicama do polufinala, većina igrača, kao i dve trećine našeg tima su iz iste generacije, rođeni 1994. i 1995. godine. Nadamo se da će igrati još dva igrača iz ove generacije, jer su to Nikola Jokić i Vasilije Mićić. Sezone su im izuzetno duge, da vidimo da li će je završiti bez povreda i problema. Ima i drugih igrača, ali govorim o Jokiću i Mićiću jer su oni bili deo te iste generacije i velika je prednost ako imate igrače koji su dugo igrali zajedno, iz FIBA U16, U18 ili U20 turniri. To je svakako bio razlog zašto smo igrali dobru košarku u Manili“, zaključio je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari