Vanja Marinković: Katastrofa 1Foto: Starsport

Teško je bilo košarkašima Srbije posle poraza ali je Vladimir Lučić na konferenciji za medije potvrdio da je nervoza bila presudna.

„Počeli smo dobro, u najvećem delu prvog poluvremena smo igrali dobro, a onda kasnije u drugom poluvremenu smo promašili dosta otvorenih šuteva. To nas je učinilo dosta nervoznima, a oni su sve pogađali i gradili samopouzdanje i na kraju pobedili“, rekao je kapiten Lučić.

„Ne, slabiji protivnici iz naše grupe su prošli dalje… Imali smo i prave provere protiv Turske i Grčke, imali smo dovoljan broj jakih utakmica. Dobro smo mi otvorili utakmicu, igrali dobro veći deo meča, pa pali. Dozvolili smo im da dobiju samopouzdanje i reagovali su na trenerov šou. Skupili su se i reagovali. Zasluženo je pobedila Italija“, poručio je Lučić.

Vasilije Micić nije znao direktan odgovor na pitanje da li je selekcija Srbije pala fizički ili psihički.

„Ne znam. To je pitanje sad, kao da smo neki psiholozi. Fizički smo imali dovoljno snage, verujem da je više psiha bila problem, u smislu te stegnutosti. Kao da smo oklevali prilikom šuteva. To su sve stvari iz kojih treba da se nauči. Idemo dalje…“, rekao je Micić.

„Dobro smo krenuli? Džabe kad smo loše završili. Katastrofa… Oni su dali sve u drugom poluvremenu, bukvalno svaki šut, pogađali su redom svi“, rekao je Vanja Marinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari