Evroliga nije donela odluku o imenovanju Dejana Bodiroge na mesto predsednika 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Neslaganje sa idejom da Dejan Bodiroga postane predsednik Evrolige dovelo je do toga da danas naprosto nekadašnji košarkaški as ne bude izglasan od strane 11 klubova vlasnika takmičenja. U toku dana je Mundo Deportivo napisao da se ukupno pet klubova, tri španska i dva turska, ne slažu sa time da Bodiroga dobije poverenje na poziciji predsednika Evrolige. Očigledno da eventualna tesna većina prilikom glasanja nikome ne bi išla u prilog, s tim u vezi, na današnjem sastanku usvojene su samo dve stavke.

Evroliga je objavila da su usovojene dve stavke: prva se odnosi na usvajanje liste timova koji će se takmičiti u Evroligi i Evrokupu naredne sezone, dok je druga vezana za pravilnik takmičenja.

U postojeći zakonik uvodi se član koji reguliše posledice primene Člana 151 koji se odnosi na nepredviđene okolnosti, čime se ograničava uticaj licenciranih klubova i njihovo učešće u organima upravljanja.

Evroliga se uopšte nije oglasila u vezi sa imenovanjem naslednika Đordija Bertomeua, odnosno o tome da li će Dejan Bodiroga dobiti poverenje klubova suvalsnika takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari