Evroliga: Pobede Reala i Himkija 1Foto:EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

U trećim utakmicama plej-of serija Evrolige, pobede su ostvarili Himki i Panatinaikos.

Himki je sa 79:73 savladao CSKA i tako smanjio rezultat na 2:1 u seriji, dok je Real u neizvesnoj završnici pobedio Panatinaikos sa 81:74, ostvarivši prvu prednost u dvomeču 2:1.

Himki je konstantno bio u prednosti, ali se CSKA vraćao u meč, da bi Aleksej Šved i Čarls Dženkins u poslednjim trenucima „presudili“ gradskom rivalu i tako zakazali još jedan meč u petak uveče.

Šved je postigao 27 poena, a Entoni Gil 22 u redovima pobedničkog tima, dok su u ekipi Dimitrisa Itudisa najbolji bili Kori Higins sa 26 i Otelo Hanter sa 16 poena.

U susretu između Reala i Panatinaikosa viđeno je mnogo tenzija i drame, a na kraju su bolji i za nijansu srećniji bili Madriđani.

Jedini dvoficreni u pobedničkom timu bio je Džejsi Kerol sa 17 poena, mada je pobedu izabranicima Pabla Lasa donela timska igra, pošto su se svi igrači koji su ulazili u igru postigli bar neki poen na meču, a posebne ovacije domaće publike zaradio je Serhio Ljulj koji se na teren vratio posle osmomesečne pauze nakon teške povrede kolena prošlog leta, na pripremama reprezentacije Španije za Evropsko prvenstvo koje se igralo u Izraelu, Rumuniji, Turskoj i Finskoj.

Sa druge starne Atinjanima nije pomoglo ni 26 poena Nika Kalatesa, a naredni duel na programu je u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari