Evroliga se neće prekidati 1Nikola Kalinić foto: Srđan Stevanović /Starsport

Iako se očekivalo da će vlasnici Evrolige razgovarati o eventualnom prekidu takmičenja zbog velikog broja igrača pozitivnih na kovid 19, na jučerašnjem sastanku koji je održan putem video linka nije se raspravljalo o ovoj temi.

Umesto toga, vodeći ljudi najkavalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja predložili su smanjenje broja dana provedenih u karantinu za igrače i trenere sa pozitivnim testom.

U informaciji koju je preneo košarkaški portal Eurohoops navodi se da će se na novom sastanku upravnog odbora ponovo glasati o skraćivanju perioda koji zaraženi moraju da provedu van tima.

Dosad je trajao 14 dana, a mogao bi da bude i prepolovljen. Nije još precizno određeno, ali bi timovi pozitivne igrače, pod uslovom da sve prođe kako treba sa njihovim zdravljem, mogli da vrate u pogon posle sedam do deset dana provedenih u izolaciji.

O trajanju karantina nije doneta konačna odluka jer se zdravstveni i bezbednosni protokoli razlikuju od države do države.

Neće biti jednostavno pronaći idealno rešenje, ali je jasno da Evroliga ne razmatra pauziranje sezone, već da pokušava na druge načine da omogući timovima da igraju.

Prvi takav potez je povukla NBA liga, koja je svela period u kovid protokolima na svega šest dana.

Korona je proteklih sedmica harala u nekoliko klubova u Evroligi poput Reala, Olimpijakosa, Panatinaikosa, Asvela i Arnanija, dok je u Crvenoj zvezdi prvi pozitivni slučaj bio Nikola Kalinić, uoči gostovanja Splitu u Jadranskoj ligi.

Crveno-beli će, kako stvari stoje, bez svog najboljeg igrača dočekati ekipu Fenerbahčea u 19. kolu (četvrtak, 19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari