Evroliga: Sudije pogrešile u korist Partizana 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je uspeo u dramatičnoj završnici poslednjeg kola Evrokupa da pobedi Slask (75:73) međutim u poslednjih pedesetak sekundi meča sudije su napravile čitav niz previda što je priznala i Evroliga i to na štetu Slaska, što je direktno uticalo na konačan rezultat.

Na 72:73 sudije nisu sankcionisale „pre pola“ Ledeja prilikom presečene lopte posle koje je Partizan napravio preokret (74:73), takođe, u poslednjem napadu Slaska, na pet sekundi do kraja utakmice, nisu dosudile očigledan faul nad plejmejkerom poljskog predstavnika.

Evroliga, pod čijom je ingerencijom Evrokup, i sama je priznala da je Slask direktno oštećen zbog pogrešnih sudijskih procena.

S obzirom na spekulacije o situaciji na kraju meča Partizan – Slask odigranog 15. decembra 2021. u sedmom kolu Evrokupa, zaključak Evrolige je: “ U četvrtoj četvrtini na pet sekundi do kraja, loptu je u igru ubacio Ivan Ramljak iz Slaska. Loptu je dodao do Lukaša Kolende koji je krenuo ka košu i došlo je do kontakta sa Zekom Ledejom posle kojeg je lopta izašla van terena. Sudije su procenile da je lopta izašla od igrača Slaska i posed je dodeljen Partizanu. Do kontakta je došlo kada je Ledej bio u odbrambenom polukrugu, a Kolenda bio pri šutu u skoku. Zbog toga je Ledeju trebalo dosuditi faul u odbrani i dodeliti dva slobodna bacanja za Kolendu“, objavljeno je od strane Evrolige.

Posle spornog momenta, gosti su napravili faul nad Aleksom Avramovićem sekund pre kraja. Partizanov bek je pogodio jedno slobodno bacanje i postavio konačan rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari