Evroligaške projekcije: Partizanu 10, Crvenoj zvezdi 15. mesto 1foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Prema mišljenju 17 košarkaških stručnjaka, srpski klubovi nemaju šansu da prođu u plej-of elitnog klupskog takmičenja.

U susret 6. oktobru i startu nove sezone Evrolige, ugledni strani košarkaški portal „Košarkaške vesti“ objavio je istraživanje o šansama aktera EL da se probiju u Top 8.

Partizan je bolje prošao u tim prognozama, jer se dobitnik specijalne pozivnice i povratnik u EL, na konto sankcija prema ruskim klubovima, jače kotira u konkurenciji 18 ekipa.

„Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su glasili za jedne od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar…

Pritom, doveli su ovoga leta Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor se vratio u tim. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među 8 najboljih“, stoji u objašnjenju predviđanja da će crno-beli zauzeti 10. poziciju na kraju grupne faze.

Usledilo je obrazloženje i za 15. mesto crveno-belih, inače već neko vreme redovnog evroligaša.

„Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao i komandant Dejan Radonjić koga je „uzeo“ Panatinaikos.

Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je devitant Evrolige Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može“, stoji na pomenutom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari