Evropska liga mladih: Srbija ubedljivo do vize za finalni turnir 1

Srpska juniorska reprezentacija vazdušnom puškom zabeležila je i treću pobedu u kvalifikacijama Evropske lige mladih (strelci od 14 do 18 godina) za Region „Istok“ i kao prva u grupi prošla na finalni turnir, koji će biti održan u Finskoj, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

U poslednjem kolu kvalifikacionog turnira u Osijeku Srbija je ubedljivo pobedila domaćina Hrvatsku sa 22:2 u poenima iz pojedinačnih duela. Marija Kolarević je direktnog rivala Esteru Herceg savladala sa maksimalnih 8:0 (strelci u svakom pojedinačnom susretu gađaju četiri serije od po deset dijabola, bolji u seriji dobija dva poena, ukoliko je nerešeno svakom ide po poen). Svih osam poena Srbiji je doneo je i Aleksa Mitrović, koji je za protivnika imao Josipa Sikavicu, dok je Marija Zavišić pobedila Melani Glad sa 6:2.

Za Srbiju, koja je prvog dana nadmašila Ukrajinu i Rusiju (u oba meča je bilo 14:10), u Osijeku su još gađali Marija Malić i Đorđe Savić. Uz našu selekciju dalje je prošla i Rusija, koja je kao i Ukrajina i Hrvatska zabeležila jednu pobedu, a imala je najviše poena iz pojedinačnih dvoboja.

Reprezentacija Srbije je na finalnom turniru Evropske lige mladih 2017, održanom u Osijeku,

osvojila bronzu.

Srpski tim vazdušnim pištoljem je u poslednjem kolu pobedio Hrvatsku sa 15:9 i osvojio treće mesto u grupi. Na finalni turnir plasirale su se Ukrajina i Rusija. U pobedi protiv Hrvatske učestvovali su Katarina Maricki, Teodora Simić i Stefan Popaživanov. Našu zemlju su predstavljali i Jelena Todorović i Vukašin Lazić.

Na finalnom takmičenju učestvovaće osam selekcija puškom i isto toliko pištoljem.

Evropska liga mladih, kvalifikacije Regiona „Istok“

Puška, poslednje kolo:Ukrajina – Rusija 6:18, Srbija – Hrvatska 22:2 ( Marija Kolarević – Estera Herceg 8:0, Marija Zavišić – Melani Glad 6:2, Aleksa Mitrović – Josip Sikavica 8:0).

Plasman: 1. Srbija 3 pobede (50 poena iz pojedinačnih duela), 2. Rusija 1 (40), 3. Ukrajina 1 (32), 4. Hrvatska 1 (22).

Pištolj, poslednje kolo: Hrvatska – Srbija 9: 15 (Marijana Matea Štrbac – Katarina Maricki 3:5, Martin Jozić – Stefan Popaživanov 4:4, Ivor Čajko-Topić – Teodora Simić 2:6), Ukrajina – Rusija 14:10.

Plasman: 1. Ukrajina 3 pobede (56), 2. Rusija 2 (49), 3. Srbija 1 (27), 4. Hrvatska 0 (12).

Po prve dve reprezentacije prošle su na finalni turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari