Evropske univerzitetske igre od 14. do 27. jula 2021. u Beogradu 1Foto: Pixabay/Free-Photos

Evropske univerzitetske igre, pete po redu, održaće se u Beogradu od 14. do 27. jula 2021, saopštili su danas organizatori.

Odluku o novom terminu doneli su Evropska univerzitetska sportska Asocijacija (EUSA) i Organizacioni komitet petih Evropskih univerzitetskih Igara u Beogradu, nakon što su prošle nedelje zbog pandemije korona virusa odložili to takmičenje.

„Nove datume nije bilo lako odrediti. Trebalo je voditi brigu da se ne poklopimo sa Olimpijskim igrama i drugim velikim takmičenjima. Mi smo, zbog studenata koji žive u Studentskom gradu, a koji će za Univerzitetske igre biti pretvoren u sportsko selo, insistirali da Igre ne počnu krajem juna ili početkom jula, već što kasnije u julu“, rekao je direktor petih Evropskih univerzitetskih igara Predrag Jušković.

„Čak su se neki naljutili na mene jer se sada jednim delom preklapamo sa Olimpijskim igrama koje su pomerene za sledeću godinu. Svima nama i rukovodstvu Studentskog centra je bilo bitno da studenti koji žive u Studentskom gradu ostanu ceo jun u svojim sobama“, dodao je Jušković, navodi se u saopštenju.

Univerzitetske igre trebalo je da se održe ovog leta, od 12. do 25. jula, a pripreme su bile u završnoj fazi. Uveden je bežični internet u svim sobama, završava se klimatizacija u sobama i restoranu, sređuju se podovi, zidovi, kupatila, nabavlja se nov nameštaj.

Kako se navodi, uporedo sa tim radovima, u završnoj fazi su radovi na rekonstrukciji SC Gale Muškatirović, SC Voždovac i SC Šumice. Kada se okonča vanredno stanje nastaviće se radovi na izgradnji terena za rukomet i odbojku na pesku na Adi Ciganliji, a koji će posle takmičenja ostat rukometnom i odbojkaškom savezu.

Granskim sportskim savezima ostaće u nasleđe sportska oprema i rekviziti koji se sada kupuju za potrebe Igara.

„Beograd će dobiti mnogo organizacijom ovog velikog sportskog događaja, turistički ekonomski i kulturno. Sledeće godine, od 14. do 27. jula, ugostićemo mnogo učesnika, sportskih delegacija, volontera. Uveren sam da će sve biti realizovano na najbolji način“, naveo je Jušković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari