Evropski trenerski prvenac Aleksandra Ćirića 1EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Nekada proslavljeni reprezentativac Srbije sa vaterpolistkinjama Olimpijakosa osvojio Ligu šampiona.

Aleksandar Ćirić stigao je u januaru u Atinu, a sada je sa grčkim klubom odbranio primat u evropskom klupskom vaterpolu. U polufinalu je „udavljen“ mađarski Ujpešt (18:11), da bi posle toga, u paklenoj atmosferi bazena u Pireju, savladan španski Sabadelj (11:7).

„Pre svega, želeo bih da se zahvalim svima koji su bili uz nas. Mislim da je ovo bila velika pobeda za sve u uzbudljivoj utakmici. Sabadelj je odigrao veoma dobro juče i danas, ali su naše devojke takođe odigrale odličnu utakmicu, posebno u odbrani – rekao je Ćirić i potom se zahvalio i pobedu posvetio i bivšem treneru Olimpijakosa, Harisu Pavlidisu, koji je početkom godine posle 15 sjajnih sezona napustio klub.

„Želim da se zahvalim kompletnom osoblju i naravno Harisu Pavlidisu i Kostasu, jer su oni ti koji su sve započeli, ja sam samo završio, tako da i njima je posvećena ova pobeda. Sa ovim principima koje im je Hari dao, nije mi bilo teško da nastavim njegov rad i na kraju svi vide koliko se dobro radilo sa devojkama koje su uspele da osvoje evropsku titulu – nesebičan je srpski stručnjak, kome je ovo prvi angažman u ženskom vaterpolu i odmah je postigao najveći uspeh u tom delu svoje vaterpolo karijere.

Osvajač brojnih medalja i trofeja sa klubovima i reprezentacijom, u vreme dok je i sam nosio kapicu, učio se poslu i na klupi muške selekcije Irana.

Crveno-belim devojkama je ovo treća evropska titula u poslednjih sedam godina, a druga u nizu, pošto su najbolje bile i pre godinu dana, kada su pobedile mađarski Dunajvaroš 7:6. Koliko je Olimpijakos uspešan u poslednjih nekoliko godina pokazuje i podatak da su Grkinje u finalu igrale i 2017, odnosno 2019. godine, a tada je upravo Sabadelj bio bo

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari