F1: Ferštapenu pobeda, Hamiltonu titula 1Foto: EPA-EFE/ JOSE MENDEZ

Iako je Veliku nagrade Meksika obeležio vozač Red Bula Maks Ferštapen, koji je vodio od samog početka pa do kraja trke i samim tim zabeležio besprekornu pobedu, narednih dana će se pričati samo o Luisu Hamiltonu koji je četvrtim mestom osvojio novu, ukupno petu, titulu u „najbržem cirkusu na svetu“, Formuli 1 i tako se na večnoj listi izjednačio sa Huanom Manuelom Fanđom.

Trenutno je na prvom mestu legendarni Mihael Šumaher sa sedam trofeja, a puta u „besmrtnost“ se nije odrekao ni Sebastijan Fetel, drugoplasirani u generalnom plasmanu vozača i vlasnik četiri šampionska pehara koji će i naredne sezone biti najveći rival Hamiltonu u borbi za najznačajniji pehar u svetu auto-moto sporta.

Na samoj trci prvoplasirani Danijel Rikardo je nešto slabije starovao i ubrzo se našao iza Maksa Ferštapena i Luisa Hamiltona, ali je nakon prve krivine uspeo da „zadrži“ iza sebe Seabstijana Fetela, koji je na kraju ipak zauzeo drugo mesto, pošto su Australijancu otkazale kočnice u finišu trke.

Treći je bio pilot Ferarija Kimi Raikonen, a iza četvrtoplasiranog Hamiltona našao se njegov timski kolega Valteri Botas.

Naredna trka vozi se u Barzilu za tačno dve nedelje, na čuvenoj stazi „Interlagos“, u Sao Paolu.

Na ovaj način Luis Hamilton je odbranio titulu koju je osvojio prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari