F1: Hamilton najbolji na Hokenhajmu 1Foto: EPA-EFE/ RONALD WITTEK

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton, trijumfovao je na 11. trci u sezoni, voženoj na Hokenhajmu, za VN Nemačke i tako ponovo preuzeo vođstvo u generalnom poretku vožača.

Iako je startovao kao 14., Hamilton je sjajno vozio i već je na trećini trke bio na petom mestu. Prvoplasirani Sebastijan Fetel diktirao je ritam trke, ali problemi za sve vozače nastali su od 38. kruga kada je počela da pada kiša. Hamilton je uprkos njoj vozio sve bolje i bolje i približavao se vodećem kvartetu Fetel – Raikonen – Botas – Ferštapen.

Ipak, kiša je počela da pada sve jače i jače, a tandem Ferarija Fetel – Raikonen je u 53. krugu izgubio dvostruku pobedu za svoju ekipu.

Fetel je imao deset sekundi prednosti nad timskim kolegom, a ipak je želeo da vozi relativno brzo kako bi održao pomenutu rezliku i u samo jednom trenutku je izgubio kontrolu nad svojim bolidom te je završio u šljunku kraj staze.

Bezbedonosno vozilo je izašlo na stazu, a ekipa je povukla Kimija Raikonena u boks, pa je italijanski tim i izgubio šansu za pobedom.

Do kraja su Luis Hamilton i Valteri Botas odvezli mirno i ostvarili su duplu pobedu.

Na taj način se Luis Hamilton osamio na čelnom mestu u generalnom plasmanu vozača sa 17 poena prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela.

Naredna trka vozi se za nedelju dana u Mađarskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari