Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Treći je bio pilot Ferarija Šarl Lekrer, koji je bio ubedljivo najbolji vozač danas, ali je kao ubedljivo prvoplasirani na stazi na deset krugova do kraja imao peh sa bolidom, pa su ga na kraju pretekli i Hamilton i Botas.

Trku je poveo drugoplasirani na samom startu Sebastijan Fetel, ali ga je ubrzo Lekrer obišao u čistoj borbi na stazi i otišao na sedam sekundi prednosti.

Posle druge promene pneumatika Luis Hamilton se značajno približio Fetelu, stavio ga pod veliki pritisak, a na kraju ga i pretekao, da bi Nemac nedugo zatim imao velikih problema sa prednjim krilom, te je i po treći put morao da ode u boks.

Nakon toga videli smo pravu dramu na stazi, pošto su Hamilton i Botas uspeli da „istope“ prednost Monačanina od skoro pola minuta i na kraju ga obiđu, dok je izlazak bezbedonosnog vozila na stazu u samom finišu trke zbog odustajanja vozača Renoa Nika Hulkenberga i Danijela Rikarda u istoj krivini, osujetio napad Maksa Ferštapena koji se približio na manje od jedne sekunde Lekreru u borbi za treće mesto.

Peti je na kraju bio Sebastijan Fetel, a šesti Lando Noris.

Povezani tekstovi