F1: Rasel i Hamilton završili kvalifikacije u ogradi 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Vozači Mercedesa Džordž Rasel i Luis Hamilton završili su kvalifikacije za VN Austrije u zaštitnoj ogradi, ozbiljno oštetivši bolide.

Oni su srećom dobro, ali zbog toga nisu postavili dobre rezultate u Q3 delu kvalifikacija.

Prvo je kontrolu nad bolidom izgubio Hamilton koga ni šljunak nije spasao barijere, a onda su bile istaknute crvene zastave.

Kada su redari uklonili njegov bolid, vozači su se vratili na stazu, a tada je preostalo nešto više od pet minuta do kraja kvalifikacija.

Pri pokušaju postavljanja najboljeg vremena, Džordž Rasel je pogrešno procenio putanju ulaska u poslednju krivinu, okrenuvši se na stazi i završivši u barijeri.

To je dovelo do novog zaustavljanja vremena i ponovnih crvenih zastava, a kada su kvalifikacije nastavljene, najbolje vreme pred sutrašnju sprint trku postavio je Maks Ferštapen ispred tandema vozača Ferarija Šarl Lekelr – Karlos Sainc.

Najvažnije je to da su obojica vozača samostalno brzo napustila mesto udesa, a odmah potom otišli i do boksa, što znači da su dobro, a pred mehaničarima je puno posla kako bi osposobili bolide za nastavak trkačkog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari