F1: Rutinska pobeda Hamiltona u Španiji 1Foto: EPA-EFE/ ROMAN PILIPEY

Vozač Mercedesa Luis Hamilton trijumfovao je na petoj trci voženoj ove sezone na stazi „Katalunja“, za VN Španije.

On je do ovogodišnje druge pobede u šampionatu, a 64. u karijeri, stigao na rutinski način, budući da je vodio od početka do kraja trke.

Drugi je kroz cilj prošao njegov timski kolega Valteri Botas, a treći je bio Maks Ferštapen iz Red Bula.

Četvrti je bio pilot Ferarija Sebastijan Fetel, a peti još jedan vozač Red Bula Danijel Rikardo.

Početak trke obeležio je Sebastijan Fetel koji je već u prvoj krivini obišao Valterija Botasa u borbi za drugo mesto, a nedugo zatim je viđen sudar između Romana Grožana, Nika Hulkenberga i Pjera Gaslija, pa je bezbedonosno vozilo moralo da izađe na stazu.

Nakon „letećeg“ starta nije bilo promena u poretku vozača, pa su se čekali odlasci u boks, budući da je staza pokraj Barselone poznata po tome što na njoj nema mnogo mesta za obilaženje.

Dobro su delovali na pisti bolidi Red Bula, oba vozača su otišla na promenu pneumatika tek na polovini trke, ali sem jednog plasmana na podijum nisu mogli više danas da učine.

Fetel je dugo vremena bio na trećem mestu, ali je drugi odlazak u boks bio nešto sporiji po italijansku ekipu, pa ih je najviše to koštalo podijuma ovog popodneva.

U generalnom plasmanu vozača Luis Hamilton ima 17 bodova prednosti u odnosu na najvećeg rivala Sebastijana Fetela, a naredna trka vozi se za dve nedelje u Monte Karlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari