Faruk Kodža nakon incidenta koji je potresao turski fudbal: Nisam uopšte bio svestan onoga što radim 1Foto: EPA-EFE/Abdurrahman Antayali

Nakon incidenta koji je izazvao po završetku utakmice Ankaragudžua i Rizespora kada je pesnicom udario sudiji, sada već bivši prvi čovek Ankaragudžua Faruk Kodža ponudio je dodatno objašnjenje svog ispada.

U međuvremenu je Kodža uhapšen, podneo je ostavku na mesto predsednika kluba, a Fudbalski savez Turske ga je doživotno izbacio iz fudbala, piše Sport Klub.

Nakon izvinjenja u prvom saoštenju, pa objašnjenja u drugom da nije želeo da udari sudiju nego da ga pljune u lice, Kodža sada kaže da nije uopšte želeo da do incidenta dođe.

„U bilo kojoj sferi mog života nema mesta nasilju. Do sada nikada nikoga nisam udario ili ošamario. Sve se desilo iznenada. Ovaj nasilni incident prvi je u mom životu. Patim od srčane bolesti i šećera. U toj stresnoj atmosferi skočio mi je šećer, a svima su poznate posledice visokog šećera u krvi. I ne znate šta radire. Nije mi dozvoljeno da trčim, a kažu mi da sam utrčao na teren. Ja to nisam ni shvatio. Atmosfera je bila vatrena i napeta“, poručio je Kodža.

„Verujte, nisam imao nameru da ošamarim ili udarim sudiju. Nije mi palo na pamet da koristim nasilje. Sećam se da sam hteo da izbacim bes iz sebe i sa tom namerom sam otišao. Bio sam ogorčen zbog nepravde, baš kao i navijači. Čak se i ne sećam da sam ga udario, sve se dogodilo iznenada. To nikada nije bio napad sa predumišljajem niti nešto što sam svojevoljno uradio. Verujte mi, nisam uopšte bio svestan onoga što radim. Tužan sam zbog svega“, zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari