Fati: Niko ne može biti kao Mesi 1EPA-EFE/Alberto Estevez

Prvo je blindiran Pedri, a onda je uprava Barselone uspela da potpiše višegodišnji ugovor i sa Ansuom Fatijem, jednim od najperspektivnijih fudbalera formiranih u La Masiji u poslednje vreme. Talentovani fudbaler potpisao je ugovor do 2027.

Još na početku sezone, nakon bolnog rastanka sa Leom Mesijem, uprava Barselone je dres sa brojem 10, vrlo promišljeno dodelila Fatiju i tako simbolično poručila u kome vidi predvodnika nove generacije u katalonskom gigantu.

Iako se čak deset meseci oporavljao od teše operacije ligamenata kolena, Fati je uspeo da odmah po povratku golovima i asistencijama podseti javnost na unikatan talenat. Kao i Pedri, i Fati je ugovor potpisao tako da je otkupna klauzula impozantnih milijardu evra.

„Smiren sam, znam da mogu da doprinesem timu. Broj 10 mi ne predstavlja nikakav pritisak već motivaciju. Niko neće biti kao Leo, ili kao Pujol i Ćavi. Ja ću ići svojim putem. Mogao je desetku da dobije i neku drugi igrač, ali srećom red je došao na mene. Veoma sam zahvalan kapitenima što su mi je ponudili“, istakao je Fati na današnjoj konferenciji povodom potpisivanja ugovora sa klubom do 2027.

Priznao je Fati da je imao ponuda da napusti Barselonu, prevashodno od Mančester sitija.

„Od prvog dana sam rekao svom agentu da mi je primarna želja da ostanem ovde. Možda sam imao ponude, ali mi je uvek bilo jasno da želim da rastem i uspem ovde“, iskren je momak iz Burkine Faso.

Već u nedelju će biti na velikom ispitu. Na Kamp Nou stiže ljuti rival – Real Madrid.

„Klasiko uvek donosi posebnu motivaciju. Madrid je naš veliki rival i uvek moramo biti pripremljeni za takve utakmice jer je neophodno da tim da sve od sebe. U Klasiku nema favorita, igramo kod kuće i to je naša prednost“, naveo je Fati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari