Federer bolji od Krajinovića 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da napravi iznenađenje u prvom kolu ATP turnira u Bazelu, iako je osvojio set protiv legendarnog Švajcarca Rodžera Federera.

Federer, koji je trenutno treći na ATP listi, slavio je pobedu nad 35. igračem sveta rezultatom 6:2, 4:6, 6:4, posle dva sata i 11 minuta igre u Bazelu, piše Sport klub.

Švajcarac i Srbin su pre meča u švajcarskom gradu igrali još jednom, u Indijan Velsu ove godine, a tada je takođe bio bolji Federer sa 6:2, 6:1.

Ovoga puta je Švajcarac u svom rodnom gradu naišao na veći otpor Krajinovića, koji je u prvom setu imao dve brejk lopte u četvrtom gemu, ali se Rodžer izvukao. Federer je zatim napravio brejk, došao do 3:2, a potom vezao još tri gema za vođstvo u setovima.

U drugom setu je viđena slična slika na terenu, Federer je došao do 3:1, ali je onda usledila Krajinovićeva serija od četiri dobijena gema. Nekada prvi teniser sveta se nije predavao, napravio je još jedan brejk, ali odmah zatim nije sačuvao servis, dok je Srbin iskoristio drugu set loptu za izjednačenje.

Federer je bolje otvorio i treći set, odlično je servirao i igrao voleje, dok je srpski teniser delovao uspavano. Poveo je Rodžer sa 5:2 uz dva brejka, ali je tek tada ponovo proigrao Filip i došao do 5:4. Ipak, tu je bio kraj, jer je Federer izborio pobedu i meč drugog kola protiv Nemca Jana Lenarda Štrufa, koji je eliminisao Džona Milmana sa 7:6 (7-3), 6:2.

Ostali rezultati: 

Popirin – Ebden 7:6, 6:4

Danijel – Sepi 0:6, 4:6

Marterer – Medvedev 3:6, 5:7

Gojovčik – Đari 1:6, 7:5, 6:3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari