Federer mora na novu operaciju kolena, moguć kraj karijere (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Švajcarski teniser Rodžer Federer biće podvrgnut još jednoj operaciji kolena nakon što ga je povredio tokom sezone na travi, a zbog rehabilitacije će propustiti Otvoreno prvenstvo SAD, javljaju agencije.

„Biću na štakama mnogo nedelja, a zatim i mesecima van igre“, poručio je Federer.

Četrdesetogodišnji Švajcarac je, u video snimku objavljenom na svom Instagram nalogu, rekao da su mu lekari savetovali operaciju da bi se osećao bolje.

„Naravno da će na neki način biti teško, ali istovremeno znam da je to ispravno jer želim da budem zdrav i da kasnije trčim okolo“, rekao je dvadesetostruki grend slem šampion.

Federer je već imao imao je dve operacije kolena 2020. posle kojih je usledila pauza zbog rehabilitacije, a na tren se vratio u akciju u martu – 13 meseci nakon što je prošle godine napustio polufinale Australian Opena.

Sa Otvorenog prvenstva Francuske povukao se prošlog meseca uprkos pobedi u meču trećeg kola da bi se pripremio za sezonu na travi i pokušao da osvoji rekordnu devetu titulu na Vimbldonu, ali ga je u četvrtfinalu pobedio Hubert Hurkač.

Federer je propustio i Olimpijske igre u Tokiju.

„Želim da sebi dam tračak nade da se vratim na turnire u nekom obliku“, rekao je Federer.

„Realan sam, nemojte me pogrešno shvatiti, znam koliko je trenutno teško u ovim godinama uraditi još jednu operaciju i pokušati, ali želim da budem zdrav i proći ću proces rehabilitacije“, poručio je Federer na Instagramu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari