Federer se vratio posle 405 dana pauze i pobedio 1Foto: EPA-EFE/Samer F Rejjal

Švajcarski teniser Rodžer Federer vratio se danas na teren posle tačno 405 dana pauze i pobedio Britanca Danijela Evansa sa 7:6, 3:6, 7:5, u drugom kolu turnira u Dohi.

Bio je ovo prvi meč Federera od Australijan opena 2020. godine nakon čega je prošao kroz dva operativna zahvata na kolenu.

Trostruki šampion Dohe nije pokazao nijedan znak fizičke slabosti u neizvesnom meču koji je trajao dva i po sata.

„Dobar je osećaj vratiti se. Srećan sam što stojim ovde, bez obzira na rezultat. Bio je dobar meč. Danijel je takođe odigrao dobar meč. Takođe, bio je sjajan partner za trening. Tokom protekle dve nedelje smo odigrali više od 20 setova i eto nastavilo se večeras“, rekao je Federer posle meča.

„Bio je ovo dug i težak put. Veliki je izazov vratiti se u mojim godinama, ali oko sebe sam imao dobar tim koji me je podržavao. To mi je mnogo pomoglo i vredelo je, jer sam danas odigrao dobar meč“, dodao je šesti teniser sveta.

Prvi set rešen je u taj-brejku koji je pripao Švajcarcu sa 10:8, u drugom je 28. igraču sveta bio dovoljan jedan brej za izjednačenje u setovima, dok je u trećem Federer odlučujući brejk napravio u 12. gemu.

Federer, koji će u avgustu napuniti 40 godina, u drugom kolu turnira u Dohi igraće protiv Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari