Fener ranjen, ali i opasan 1Foto: Euroleague

Derbi drugog dana plej-of serije igra se u Moskvi gde CSKA dočekuje Fenerbahče, Barselona je veliki favorit protiv Zenita, ali prednost ruske ekipe može da bude potpuna rasterećenost.

I CSKA i Fener imali su drastično šarene sezone.

Ekipa iz Istanbula bila je u jednoj fazi potpuno potonula, pogodile su se povrede igrača i težak raspored, pa je Fener posle serije poraza i to mnogih sa minusom većim od 20 poena, bio prežaljen kad je plejof u pitanju.

Povratkom Veselog i De Koloa, i konačnim uštimavanjem ekipe trener Igor Kokoškov je od gubitnika napravio hit druge faze i Fener se zasluženo našao u završnici.

Moskovljani su takođe u jednom trenutku ušli u crnu fazu, posle početne dominacije i držanja samog vrha tabele, zaređali su se problem u ekipi, Majk Džejms se svađao, odlazio, vraćao se pa ponovo otišao, usledile su i  povrede nekih bitnih igrača, pa je u jednom trenutku izgledalo da će Moskovljani izgubiti prednost domaćeg parketa.

Probudili su se u samom finišu, zaređali šest vezanih pobeda is a 24-10 završili na trećoj poziciji.

Verovatno nisu presreći što im je rival Fenerbahče, ali u ovoj fazi lakih protivnika nema, a i prednost domaćeg terena je skroz relativizovana, iako je u Moskvi dozvoljeno umereno prisustvo publike.

CSKA juri svoj deveti uzastopni fajnal-for, a Fenerbahče šesti.

U regularnoj sezoni u oba meča su pobedile gostujuće ekipe.

U Moskvi su blistali baš Jan Veseli i Nando de Kolo. Upravo ovaj drugi biće posebno zanimljiv jer će se suprotstaviti timu u kojem je igrao pet sezona.

Baš protiv CSKA de Kolo je bio izuzetan, u ta dva meča imao je prosek od 21,5 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte.

Veliki peh za tursku ekipu biće izostanak petorice igrača zaraženih koronom, a zanimljivo je da klub nije objavio njihova imena pred put u Moskvu.

Po pravilima Evrolige meč se može odložiti, ukoliko ekipa na raspolaganju ima manje od osmorice igrača, a Fenerbahče je za ovu sezonu registrovao 21 košarkaša, te nije bilo ni reči o odlaganju.

Barselona koja je suvereno u regularnom delu osvojila prvo mesto poslednja je saznala ime protivnika.

Zenit je pobedio u obe zaostale utakmice i zaslužio nagradu da se ove sezone nađe u eliti.

Ekipa iz Sankt Peterburga imala je velike probleme na početku sezone, pandemija ih je desetkovala pa su neke utakmice odložili, a neke izgubili zbog oslabljenog rostera.

Kasnije su se zarlaufali, Ćavi Paskval je složio kockice i ekipa je igrala sve bolje i bolje. S druge strane, Barsa je opravdala svoj veliki budžet, najmanje je oscilirala, a Sarunas Jasikevičijus uspostavio je sistem igre koji je funkcionisao i kad su neki igrači izostajali.

Drugi mečevi ovih ekipa sa istim domaćinima igraju se u petak.

Finale Evrokupa kreće u Monaku

Monako i Uniks dogovorili su se da zamene domaćinstva uoči finala Evrokupa. Umesto prvobitnog plana da se u Kazanju igra prva utakmica 27. aprila, domaćin će biti ipak Monako. Tri dana kasnije je na programu drugi meč u Rusiji, a onda 5. maja majstorica na istom mestu ukoliko bude potrebe. Na ovaj korak su se klubovi odlučili kako bi imali jedno putovanje manje u vreme pandemije, a Uniks je zadržao prednost domaćeg terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari