Fenerbahče u finalu Evrolige 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Košarkaši Fenerbahčea su finalisti Evrolige pošto su u prvom meču fajnal fora koji se održava u Beogradu pobedili Žalgiris 76:67.

Najbolji u redovima pobedničke ekipe bili su Bobi Dikson sa 19 i Luiđi Datome sa 16, a u redovima najprijatnijeg iznenađenja ove sezone u Evroligi Kevin Pengos sa 16 i Brandon Dejvis sa 12 poena.

Izabranici šarunasa Jasikivičijusa izgubili su utakmicu pre svega zbog ogromnog broja izgubljenih lopti, a zatim i zbog nešto lošijih rešenja u napadu, pa se tako dešavalo Vasiliju Miciću i Egarasu Ulanovasu da se u prodorima zabijaju u protivničke igrače i dobijaju rampe.

Fenerbahče je vodio tokom čitavog meča, u prvom poluvremenu i sa 12 poena prednosti, ali „Zeleni“ su se „probudili u trećem periodu kada stižu na samo „minus 2“ (52:50), no tada na scenu „stupa“ Bobi Dikson i za pet minuta igre krajem treće i početkom posednje četvrtine vezuje deset poena i donosi svom timu pristojnu prednost od osam poena na ulasku u poslednjih par minuta utakmice.

U tim momentima Ulanovas i Pengos gube lopte u važnim napadima svoje ekipe, a vreme prolazi, pa se u poslednji minut ušlo sa „plus pet“ u korist aktuelnog šampiona Evrope, što, ispostaviće se, protivnik nije uspeo da sustigne, te je meč zavšen 76:67 u korist tima kojeg sa klupe predvodi trofejni srpski stručnjak Željko Obradović.

U drugom polufinalu koje je na programu u 21 čas u „Štark Areni“ igraće Real Madrid i CSKA.

Finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari