Ferari brži od raketa jemenskih pobunjenika 1Šarl Lekler (Ferari). Foto: EPA-EFE

Velika nagrada Saudijske Arabije, koja je na programu u nedelju, održaće se kako je planirano uprkos tome što je naftno postrojenje u blizini staze u Džedi bilo meta raketnog napada tokom današnjeg treninga.

Drugi trening je odložen za 15 minuta nakon napada pošto su šefovi timova i vozači pozvani na sastanak sa predsednikom Formule 1 Stefanom Domenikalijem.

Domenikali je rekao timovima i vozačima da će vikend teći kako je planirano i da je bezbednost Gran prija prioritet vlasti u Saudijskoj Arabiji.

U današnjem saopštenju čelnici Formule 1 naveli su da su u bliskom kontaktu sa nadležnim organima nakon dejstava Huta raketama u blizini staze.

„Nadležni su potvrdili da se program VN Saudijske Arabije može nastaviti po planu i mi ćemo ostati u bliskom kontaktu sa njima i svim timovima i pažljivo pratiti situaciju“.

Kada je drugi trening počeo vozač Ferarija Šarl Leklerk postigao je najbolje vreme, za 0,14 sekundi brže od Maksa Ferštapena iz Red Bula. Međutim, pobednik prve trke sezone u Bahreinu prošlog vikenda kasnije je udario u zid u krivini četiri i oštetio upravljač svog automobila.

Drugi vozač Ferarija Karlos Sainc bio je treći, ali je i on udario u zid nešto kasnije. Serhio Perez iz Red Bula bio je četvrti, ispred Mercedesovog tandema Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Iza Mercedesa plasirao se Lando u Meklarenu, Alpina Estebana Okona bila je osma, a u prvih deset bili su još i Valteri Botas (Alfa Romeo) i Jukijo Cunoda (Alfa Tauri).

Kvalifikacije će biti održane u subotu od 18 časova, a trka za Veliku nagradu Saudijske Arabije na programu je u nedelju od 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari