Ferštapenu pobeda i istorija 1Foto: EPA-EFE/Luis Licona

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1, Maks Ferštapen, pobedio je u Meksiko Sitiju, za VN Meksika i oborio jedan rekord koji će dugo biti na snazi.

Ovo je njegova 14. pobeda u sezoni po čemu je oborio dosadašnji rekord Mihaela Šumahera i Sebastijana Fetela koji su do danas držali rekord sa 13 trijumfa u jednoj sezoni.

Ferštapen je imao pol poziciju uoči ove trke i kao prvoplasiran je ušao u prvu krivinu, a onda je nestao u daljini, ostavivši tandem Mercedesa Luis Hamilton – Džord Rasel da se bore za podijum sa drugim vozačem Red Bula Serhiom Perezom.

Drugi je kroz cilj prošao Lus hamilton, a kao treći Serhio Perez, dok su ga sledili Džord Rasel, Karlos Sainc i Šarl Lekler.

Samo su vozači Mercedesa krenuli u trku na srednje tvrdim pneumaticima i pogrešili su u strategiji.

Kada su polovinom trke prešli na tvrde pneumatike izgubili su tempo i priključak sa Ferštapenom koji je kao i Perez krenuo na mekim pneumaticima u trku, a onda prešao na srednje tvrde, na kojim je odvezao lak 46 krugova i na kojim je imao dobar tempo.

Samo neko vozilo bezbednosti je moglo da učini trku zanimljivom, ali kako ga nije bio, Ferštapen je još jednom došao do rutinske pobede ove sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari