Festival ulične odbojke u Subotici 1Foto: J. Patarčić/Danas

Gradski trg u Subotici će ove subote biti u znaku odbojke, jer će se na njemu održati tradicionalni “Streetvolleyball” turnir u ženskoj odbojci.

Turnir će početi u 9 časova, a učešće je ove godine prijavilo 160 ekipa, koje će odmeriti snage na 16 odbojkaških terena u osam kategorija devojčica uzrasta od trećeg do osmog razreda.

“Očekujem dobru i zanimljivu odbojku. Učestvovaće ukupno oko dvadesetak klubova iz Srbije i okruženja, kao i jedan klub iz Austrije, odnosno Odbojkaški klub ‘Real’ iz Beča”, najavio je organizator turnira Dragan Savić.

Ovaj turnir održava se po 22. put u Subotici, a prema rečima Dejana Vukovića, sekretara Sportskog saveza Subotice, mnoge odbojkašice su se upravo na njemu prvi put pojavile i zavolele odbojku, te im je bio odskočna daska za uspešne karijere kakve imaju.

“Očekujem da će i ovog puta biti pun Gradski trg, da će biti puno dece i da će se družiti preko sporta. To je jedan motiv više da pokažemo našim mladim sugrađanima da je potrebno baviti se sportom i šta taj sport donosi”, kazao je Vuković.

Prema najavama organizatora, polufinalne utakmice igraće se oko 15 časova, dok će finala biti na programu od 16 časova.

Članica Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić, pozvala je sugrađane da dođu u što većem broju i podrže subotičke odbojkašice, ali i apelovala da se poštuje red u gradu i smeće baća u za to predviđene kante, kako bi i nakon turnira ostao čist.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari