Fetel najbolji u Mađarskoj uz veliku pomoć Rajkonena 1Foto: EPA/ YURI KOCHETKOV

Sebastijan Fetel pobedio je na jedanaestoj trci sezone, VN Mađarske, uz veliku pomoć timskog kolege Kimija Rajkonena koji je završio iza njega, ali mu dobrih 30 krugova čuvao leđa od vozača Mercedesa budući da je Fetel imao problema sa bolidom od polovine trke.

Tako je „ledeni Finac“ apsolutno opravdao ulogu vozača dana, tim pre što je u dva navrata mogao da dođe do prvog mesta, ali ga je italijanski tim ostavio da čuva Fetela na čelu karavana, pošto bi ga tandem Mercedesa Luis Hamilton – Valteri Botas verovatno bez većih problema obišao, jer je problem koji je imao sa volanom bio izrazito veliki, pa je vrteo dosta slabije krugove od konkurencije.

Tako je došao do 46. pobede u svojoj karijere, a četvrte u ovoj sezoni, pa će pred jednomesečnu pauzu u sezoni otići sa 14 poena prednosti nad najljućim rivalom Luisom Hamiltonom.

Treći je kroz cilj prošao Valeteri Botas, koji je u većem delu trke bio na trećoj poziciji, al ije u jednom trenutku ispred sebe propustio Luisa Hamiltona koji je na taj način želeo da učini nešto više protiv tandema Ferarija, ali kada je video da nema šanse, džentlmenski je propustio Botasa na treće mesto, čime je trku okončao van pobedničkog postolja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari