FIBA: Kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Tokiju biće održani u junu i julu 2021. 1Foto: EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Međunarodna košarkaška federacija saopštila je danas da će kvalifikacioni turniri za Olimpijske igre u Tokiju biti održani od 29. juna od 4. jula naredne godine u Srbiji, Hrvatskoj, Kanadi i Litvaniji.

Odluka je doneta u razgovoru sa čelnicima Međunarodnog olimpijskog komiteta, a timovi koji se kvalifikuju za olimpijski turnir imaće samo 19 dana za pripremu, jer će Olimpijske igre početi 23. jula.

Na svakom od četiri kvalifikaciona turnira igraće po šest nacionalnih selekcija, a olimpijske vize će izboriti samo četiri pobednika turnira.

Većina ekipa bi mogla da ima problem sa učešćem igrača iz NBA lige, koja će naredne godne najverovatnije početi kasnije, jer se još ne zna kada će biti završeno tekuće prvenstvo.

To znači da bi u vreme odigravanja kvalifikacionih utakmica u NBA ligi na programu bio plej of, pa bi više ekipa, među kojima je i Srbija, bilo znatno oslabljeno.

Za Olimpijske igre već su se kvalifikovali Nigerija, Argentina, Iran, Francuska, Španija, Australija i SAD, kao i Japan koji je domaćin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari