FIFA: Dalić nominovan za trenera godine 1Foto: FoNet/ AP

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić nominovan je za najboljeg trenera godine u službenom izboru FIFA za nagradu „The Best“.

Svetska fudbalska organizacija FIFA je nedelju danas posle završenog Svetskog prvenstva u Rusiji objavila listu 11 trenera iz svih delova sveta koji su nominovani za prestižnu nagradu.

Dalić se našao među kandidatima za najboljeg trenera godine pošto je selekciju Hrvatske vodio do srebrene medalje na Mundijalu, piše Anadolija, a prenosi Al džazira.

Uz Dalića su još nominovani i ruski selektor Stanislav Čerčesov, selektor Francuske Didije Dešamp, engleski selektor Garet Sautgejt, selektor Belgije Roberto Martinez, trener Juventusa Masimiliano Alegri, trener Mančester sitija Pep Gvardiola, trener Liverpola Jirgen Klop, trener Atletika Diego Simeone, trener Barselone Ernesto Valverde i bivši trener Real Madrida Zinedin Zidan, koji je pomenutu nagradu osvojio prošle godine.

Listu su sastavili bivši igrači i treneri, a u obzir su uzeti rezultati koje su treneri ostvarili od 3. jula 2017. godine do 15. jula ove godine.

Za najboljeg trenera može se glasati na službenoj internet stranici FIFA, a glasovi navijača biće jednako vrednovani uz glasove novinara te selektora i kapitena reprezentacija.

Ime najboljeg trenera godine biće saopšteno na ceremoniji koja će 24. septembra biti održana u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari