Fifa: Na Klarku je da odluči da li će podneti ostavku 1Foto: EPA/ ENNIO LEANZA

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) saopštila je danas da je Greg Klark ispravno postupio kada je podneo ostavku na funkciju predsednika Fudbalskog saveza Engleske (FA) i dodala da je na njemu da odluči da li će to isto uraditi i sa funkcijom u Fifa.

Klark je juče podneo ostavku nekoliko sati pošto je tokom odgovaranja na pitanja britanskih parlamentaraca upotrebio izraz „obojeni fudbaleri“.

Pored ovog izrara, Klark je bio na meti kritika i zbog izjave da Azijati imaju „drugačije interese u karijeri“, kao i da je seksualnost „životni izbor“.

„Pozicija nultne tolerancije Fifa prema diskriminaciji ostaje jasna – bilo kojem obliku diskriminacije, uključujući rasizam, seksizam i homofobiju, nije mesto u fudbalu“, saopštila je Fifa.

„Obzirom na prirodu njegovih komentara, gospodin Klark je ispravno postupio kada je podneo ostavku na funkciju predsednika FA“, dodaje se u saopštenju.

Međutim, Klark i dalje ostaje potpredsednik Fifa s mandatom do 2023. godine.

„On je, naravno, slobodan da podnese ostavku i u Savetu Fifa, baš kao što je podneo ostavku u FA“, navodi se u saopštenju Fifa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari