FIFA zabranila Belgijancima nastup u rezervnim dresovima dok ne uklone natpis „ljubav“ 1Eden Azar. Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Reprezentacija Belgije neće moći da nastupa u svojim belim, rezervnim dresovima na Mundijalu u Kataru ukoliko se sa njega ne ukloni tkanina na kojoj piše „ljubav“.

Ovu vest je potvrdio Fudbalski savez Belgije, nedugo pošto je objavljeno i da kapiten ove reprezentacije neće moći da nosi kapitensku traku u duginim bojama.

„Ništa nismo mogli da učinimo, nije bila moguća rasprava sa FIFA“, izjavio je jedan od čelnika belgijskog saveza Peter Bosert.

On je potvrdio da kapiten Eden Azar neće moći da nosi traku sa natpisom „One love“.

„Eden neće imati traku u duginim bojama. Nema načina da to uradimo da da nas ne kazne. Ne smemo da rizikujemo da Eden odmah dobije žuti karton. Bilo smo spremni da plaćamo novlane kazne, ali FIFA je vrlo jasna. Moramo da budemo oprezni, ne želimo da ljutnja pređe u sukob. Pravila važe za sve reprezentacije“, objasnio je Bosert.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kataru reprezentacija Belgije igra u sredu protiv Kanade (20.00), a osim ove dve selekcije u grupi F nalaze se i Maroko i Hrvatska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari