Filip Petrušev pojačanje za Slovačku 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Od momenta kada je objavio spisak za dvomeč sa Slovačkom, Svetislav Pešić, selektor Srbije imao je silnih kadrovskih problema. U samoj najavi utakmice, šef struke pojasnio je da pred večerašnji susret sa Slovačkom (20.30) ima samo 11 zdravih igrača. Pešiću se sigurno popravilo raspoloženje današnjim saznanjem da je Filip Petrušev dobio odobrenje od strane Efesa da se priključi saigračima u reprezentaciji Srbije za dvomeč sa Slovačkom u okviru kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo.

Danas je o tome već pisao, na osnovu statusa koji ima u Efesu poslednjih meseci, Filip Petrušev je objektivno bio najdostupniji selektoru Pešiću od svih evroligaških igrača koje je pozvao za dvomeč sa Slovačkom.

Ergin Ataman jednostavno ne računa na srpskog centra; u okviru Evrolige, Petrušev je tek treće rešenje na centru, dok je u domaćem, turskom šampionatu ispao iz rotacije zbog ograničenog broja stranih igrača.

„Orlovima“ će nesumnjivo značiti, bez obzira na to što nije u takmičarskoj formi. U konkurenciji Balše Koprivice i Dušana Ristića, Petrušev će sigurno doprineti produktivnijoj igri na niskom postu i u samom centralnom „piku“.

Sa prvobitnog spiska sa 24 imena za meč sa Slovačkom nisu prijavljeni: Alen Smailagić (povreda), Rade Zagorac (prehlada), Dejan Todorović (povreda), Dušan Beslać (povreda), Aleksa Uskoković (povreda), evroligaši Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, te Dalibor Ilić, Dragan Apić i Nemanja Dangubić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari