Filip postao legenda Žagubice: Mozzart akcija „Sto terena za jednu igru“ nastavlja se u Braničevskom okrugu 1Foto: Promo

Filip Ilić pobednik Mozzart takmičenja „Osvoji teren, budi pobednik“

Maštali su stanovnici Žagubice da se košarkaška lopta zakotrlja i u njihovom mestu. Da centar okupljanja ne bude više kod balona već upravo na terenu, da košarkaški turniri zažive i u ovom delu Braničevskog okruga. Želje uz pomoć kompanije Mozzart postaju stvarnost i 95. teren u okviru društveno odgovorne akcije „Sto terena za jednu igru“ biće upravo otvoren u Žagubici.

Sve zasluge idu Filipu Iliću koji je sastavio pobednički tiket i to poslednjeg dana takmičenja Mozzartove igre „Osvoji teren, budi pobednik“. Njegov srećni tiket imao je 18 parova koji su Žagubici doneli novi teren koji će biti otvoren u Homoljskoj ulici.

„ Kada su mi iz kompanije Mozzart javili da sam upravo ja pogodio najduži tiket odmah sam počeo da razmišljam o mogućoj lokaciji. Želeo sam da prvo to bude jedan drugi teren, ali sam se ipak odlučio za ovaj u Homoljskoj ulici pre svega zbog okuženja, a i zbog toga jer deca iz Žagubice na ovim terenima provode dosta vremena i njima će najviše značiti da dobiju renovirano igralište“ istakao je Filip koji ne krije oduševljenje jer je postao legenda u svom kraju.
Momak koji studira u Novom Sadu, pobednički tiket uplatio je preko interneta. Za otvaranje terena izabrao je istočnu Srbiju jer je rođen i odrastao u ovom delu naše zemlje. Moglo bi se reći da je Filip srećne ruke, jer je i ranije bio nagrađivan u takmičenjima kompanije Mozzart.

„Pre dve godine osvojio sam košarkašku loptu i majicu Valentinija Rosija, a ovog puta takmičenju sam se priključio od polufinala Evrobasketa. Redovno sam učestovao u takmičenju koje vodi u Katar na Svetsko prvenstvo, ali nekoliko puta mi je izmakla najveća kvota, ali je teren zato stigao na moju adresu” zaključuje Filip Ilić.

Pripreme za spektakularno otvaranje 95. Mozzartovog terena uveliko su u toku. Podloga je spremna, tribine i koševi sa konstrukcijama se polako montiraju i uskoro kreću put Žagubice. Datum spektakularnog otvaranja koje stanovnici ovog sela sa nestrpljenjem očekuju buće uskoro poznato.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari