Fjorentina posle produžetaka do finala Lige konferencije 1Foto: EPA-EFE/ENNIO LEANZA

Fudbaleri Fjorentine plasirali su se večeras u finale Lige konferencije, pošto su večeras posle produžetaka u gostima pobedili Bazel sa 3:1.

Strelci za Fjorentinu bili su Nikolas Gonzales u 35. i 72. i Antonin Barak u devetom minutu nadoknade drugog produžetka.

Gol za Bazel postigao je Zeki Amduni u 55. minutu.

Posle regularnog dela meča rezultat je bio 2:1 za Fjorentinu. Identičnim rezultatom slavio je Bazel u prvom meču u Firenci, pa se pobednik rešavao posle produžetaka.

Povela je Fjorentina golom Nikolasa Gonzalesa u 35. minutu. Kristijano Biragi je izveo korner sa desne strane, a Gonzales se odlično snašao i glavom sa pet metara zakucao loptu u mrežu.

Izjednačenje Bazelu doneo je Zeki Amduni pogotkom u 55. minutu. Amduni je prevario Igora u šesnaestercu, ostao sam i preciznim udarcem pogodio dalji ugao gola Fjorentine.

Gonzales je svojim drugim golom na meču u 72. minutu doneo ponovo prednost Fjorentini. Amduni je samo kratko odbio loptu u šesnaestercu, koju je iz prve zahvatio Gonzales i savladao golmana Hica.

U devetom minutu nadoknade poluvremena Barak je nakon povratne lopte srpskog reprezentativca Luke Jovića snažnim udarcem doneo svojoj ekipi prolaz u finale.

Fjorentina će u finalu igrati protiv Vest Hema, a taj duel je na programu 7. juna u Pragu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari