FK Novi Pazar: Podrška Vučiću u borbi protiv devijacija u fudbalu, Ljajića za predsednika FSS 1Foto: Pixabay Lobo Studio Hamburg

Fudbalski klub Novi Pazar podržao je danas predsednika Srbije Alekasandra Vučića u borbi protiv „neregularnosti i devijacija“ u srpskom fudbalu, koje su kulminirale u tekućem šampionatu, a za predsednika Fudbalskog saveza Srbije predložio je bivšeg potpredsednika Vlade Rasima Ljajića.

„Žalosno je i porazno da prvi čovek države mora da reaguje, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi, počev od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija, do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu“, saopštili su Novopazarci.

U tom klubu naveli su da će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata na mnogim utakmicama i da imaju male šanse da zadrže superligaški status, kao i da su veoma zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji.

„Stoga, predlažemo da se sprovedu radikalne reforme. Ključno je da budu održani najhitniji izbori na svim nivoima fudbalske organizacije i da se izabere novo, nekompromitovano rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije za čijeg predsednika predlažemo Rasima Ljajića. On bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene“, ocenili su Pazarci.

Oni su predložili i reformu sistema takmičenja, koja bi podrazumevala koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i rad s mlađim kategorijama.

„Posebne promene neophodne su u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala. Osim toga, nadležni državni organi trebalo bi da ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice i da, ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, njihove aktere najoštrije sankcionišu“, naveli su čelnici fudbalskog kluba Novi Pazar.

Vučić je u sredu najavio borbu protiv nepravilnosti u srpskom fudbalu i naveo da neće biti zaštićenih, već da će biti uhapšeni svi koji su učestvovali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari