FK Partizan smanjio plate 50 odsto fudbalerima, stručnom štabu i menadžmentu 1Foto: EPA-EFE/ RONALD BONESTROO

Fudbalski klub Partizan smanjio je danas plate za 50 odsto fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i menadžmenta kluba u naredna tri meseca, kao mere štednje tokom pandemije korona virusa.

„Upravni odbor FK Partizan, uz saglasnost šefa stručnog štaba, donosi odluku da se u tromesečnom periodu svim profesionalnim fudbalerima prvog tima, članovima stručnog štaba i članovima menadžmenta kluba, određuje umanjenje ugovorenih mesečnih primanja za 50 odsto“, navodi se u saopštenju crno-belih.

Partizan je ukazao na neophodnost donošenja i izricanja mera kojima nastoji da u vremenu pandemije korona virusa i uvedenog vanrednog stanja u Srbiji, istakne solidarnost i najadekvatnije prevazilaženje predstojeće finansijske krize.

„Kako je realno očekivati da će se vanredno stanje ukinuti tek u drugoj polovini maja a fudbalska prvenstva nastaviti tokom juna meseca, to je jasno da se međusobna prava i obaveze između klubova (poslodavaca) i profesionalnih fudbalera (zaposlenih) ne mogu ostvarivati kao u periodu redovnog stanja“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari