FMP sprema zamku Zvezdi 1Foto: STARSPORT

Epicentar košarkaških dešavanja u 3. kolu Mocart Superlige trebalo bi u subotu da bude hala u Železniku. Zahuktali FMP dočekaće „starijeg brata“ Crvenu zvezdu (15.00), dok će iste večeri Partizan, nakon poraza u večitom derbiju, ugostiti Dinamik (19.30).

Megu očekuje meč sa Vršcem (19.00), dok će Spartak dočekati Borac (17.00). FMP je sasvim sigurno najprijatnije iznenađenje uvodnog dela domaćeg šampionata. „Panteri“ su u prva dva kola preslišali Megu i Vršac prosečnom razlikom od 22 poena, stavivši do znanja svima da i naredne sezone nameravaju da se takmiče u regionalnoj ABA ligi. Nakon smene trenera Branka Maksimovića, njegov pomoćnik i višegodišnji stalni član stručnog štaba Miodrag Dinić vredno je radio sa Boldenom i saigračima, tako da je Dušan Alimpijević zatekao dobro utreniranu i fizičku spremnu ekipu, što mu je dobrano olakšalo posao prilikom pripreme taktičkog dela pred početak Superlige.

U odnosu na Maksimovića, mladi Alimpijević je nagovestio da će tokom završnice domaćeg prvenstva koristiti maltene sve igrače u rotaciji, što se i videlo u Vršcu, gde je izrotirao njih 11. U takvoj konstelaciji i ne čudi što je mladi i talentovani Aleksa Radanov (19) konačno dobio adekvatan prostor u igri, pokazavši da zaista ima „žicu“ sa kojom se košarkaš jednostavno rađa. Visinom od 202 centimetra Radanov pokriva pozicije jedinice i dvojke, a prema karakteristikama mogao bi da izraste u igrača evropskog formata: dobar prodor, fina mehanika šuta, solidan pregled igre i osećaj za pravovremeni pas. Zvezda bi mogla, posle dugo vremena, da se nameri na „pantere“ kadre da im se ravnopravno suprotstave u Železniku, gde su obruči tradicionalno tvrđi, a procenti šuta osetno lošiji. Bolden je sigurno neko ko bi mogao da predstavlja pojačanje crveno-belih naredne sezone, ukoliko ne bude izabran na ovogodišnjem Draftu, odnosno ako se tokom Letnje lige ne izbori za NBA ugovor.

Lazarević slovi za potencijalnog naslednika Lazića, dok je Davidovac po ukusu trenera Radonjića.

Partizan ne bi trebalo da ima većih problema protiv Dinamika. Trener Nikolić će sigurno dodatno motivisati svoje izabranike, u čijim redovima je Andreja Stevanović bek koji posebno intrigira srpsku košarkašku javnost. Amerikanac Devin Bruks pokazao je već na startu da će predstavljati pojačanje na mestu organizatora igre, dok je u istorijskom trijumfu nad Spartakom Strahinja Gavrilović iskoračio u prvi plan sa 19 poena. Crno-beli bi trebalo da budu kompletni, ali je upitno da li će Vili Hečer zaigrati nakon što je na večitom derbiju izvrnuo desni skočni zglob.

Jović neće brzo na parket

Stefan Jović sigurno neće nastupiti ni na subotnjem meču protiv FMP. Ustanovljena dijagnoza i propisane terapije tokom boravka u Minhenu dali su određeni rezultat, međutim u klubu nikako ne žele da požure sa povratkom najboljeg organizatora igre, jer se u par navrata pokazalo da rovit, Jović nije u stanju da značajno pomogne saigračima. Praktično od meča sa Galatasarajem u Beogradu 23. februara Jović je van stroja, pošto je nakon jednog udarca osetio bol u leđima, delu tela sa kojim ima problema još iz vremena kada je igrao za kragujevački Radnički.

„Majstorica“ finala početkom leta’]

Organizatori Mocart Superlige saopštili su u petak termine za plej-of. Prvi meč polufinala, u kojem će se u dve dobijene utakmice ukrstiti prvi sa četvrtim, a drugi sa trećim, na programu je 6. juna, a potencijalna „majstorica“ odigraće se najkasnije 11. juna. Kada je finale u pitanju na tri dobijena meča, prvi duel zakazan je za 14. jun, a poslednji, potencijalni peti odigrao bi se tek 22. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari