FMP zahteva pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za Dalasa Mura 1Foto: Pixabay/Pexels

Košarkaški klub FMP saopštio je danas da je od sportskog direktora ABA lige zahtevao hitno pokretanje disciplinskog postupka i kaznu za igrača Partizana Dalasa Mura, „zbog sramne i neprimerene izjave“ pred meč dva kluba u sedmom kolu tog takmičenja.

„Smatramo da izjava koju je dao za klupsku televiziju KK Partizan (koju inače vodi bivši novinar i zaposleni u tom klubu Vladan Tegeltija, od ranije poznat po neobjektivnosti, stvaranju atmosfere mržnje i linča pred utakmice koje taj klub igra sa KK FMP), izuzetno šteti imidžu lige, predstavlja ničim izazvan napad na naš klub, i nikako ne doprinosi boljim odnosima između klubova“, navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji preneli su danas izjavu Mura, u kojoj američki košarkaš kaže da „ne zna mnogo o FMP-u, ali da je čuo da ih zovu ‘mala Crvena zvezda’.

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu FMP-a, u subotu, u meču sedmog kola ABA lige.

FMP je u saopštenju dodao da je ABA liga vlasništvo svih klubova i da liga u kojoj se promoviše netrpeljivost, a ne kvalitetna košarka i korektni odnosi medju klubovima nikome nije potrebna.

„Medjutim, očigledno da neki mogu da funkcionišu samo u blatu i mulju. Mi u tome nećemo učestvovati“, dodaje se u saopštenju.

Iz FMP-a su naveli da je „jasno da pošto se niko nje oglasio i javno izvinio iz Partizana, oni stoje iza izjave svog igrača“.

„Takodje, očekujemo da se trener KK Partizan koji se u više navrata javno deklarisao kao dugogodišnji i veliki prijatelj našeg kluba, ogradi i osudi ovu izjavu. Jer u suprotnom, imamo potpuno pravo da verujemo da ovakve izjave predstavljaju samo uvod i pripremu za mogući verbalni, pa i fizički linč na naše igrače u subotu uveče“, navodi se u saopštenju.

Meč između Partizana i FMP-a, igra se u subotu, u hali „Aleksandar Nikolić“, od 19.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari