Formula 1: Ferštapen pobedio u Nemačkoj 1Foto: EPE-EFE/ VALDRIN HXEMAJ

Holandski vozač i pilot Red Bula, Maks Ferštapen, pobedio je na fantastičnoj trci za VN Nemačke, dok je drugi bio Sebastijan Fetel u Ferariju, a treći Danil Kvjat u Toro Rosu.

U najboljoj trci u ovoj sezoni videli smo pravi spektakl na stazi u Hokenhajmu, a svemu je zapravo „kumovala“ kiša koja je pala oko podneva, pa smo videli najbolje vozače u promenljivim uslovima.

Najveći gubitnici dana su vozači Mercedesa, Luis Hamilton i Valteri Botas, koji nisu osvojili ni bod (Botas nakon sopstvene greške završio učešće na trci pokraj staze, a Hamilton na kraju bio 11.), kao i pilot Ferarija Šarl Lekler koji je sredinom trke imao sjajan tempo, ali je u poslednjoj krivini pogrešio i zavšio u šljunku, baš kao i vozač Renoa Niko Hulkenberg koji je sa drugog mesta i potencijalnog plasmana karijere takođe završio u ogradi posle klasične vozačke greške.

Mnogi vozači su danas imali problema na stazi, videli smo veliki broj okretanja bolida na istoj i još veći broj izlazaka bezbedonosnog vozila na stazu, a timovi su usled promene vremenskih prilika često zvali vozače u boks na zamenu preumatika, pa smo tako danas videli i periode gde su vozači koristili i meke pneumatike, ali i perioda kada su koristili one za kišu.

Na kraju je do pobede i pored nešto slabijeg starta stigao Maks Ferštapen, vozač koji je veći deo trke proveo na prvom mestu, a drugi je bio Sebastijan Fetel, uprkos tome što je startovao sa poslednje pozicije.

Valteri Botas je dugo bio u borbi za treće mesto, ali je na kraju napravio veliku grešku koja ga je koštala vrednih bodova u borbi za titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari