Francuska prvi finalista Svetskog prvenstva u Rusiji 1Foto: EPA-EFE/ ZURAB KURTSIKIDZE

Reprezentacija Francuske prvi je učesnik velikog finala 21. Svetskog prvenstva u fudbalu.

„Trikolori“ su do velike pobede došli minimalnim rezultatom od 1:0, a strelac gola bio je Samjuel Umtiti u 51. minutu, nakon sjajno izvedenog kornera Antoana Grizmana.

Obe selekcije su bile više defanzivno nego ofanzivno orijentisane, a pretile su uglavnom iz kontri ili nakon sjajnih poteza svojih najboljih igrača koje su kolege u timu ostavljale u idealnim šansama za pogodak.

U prvom poluvremenu briljirali su golmani i samo zahvaljujući Ugo Lorisu, te Tibo Kurtoi, mreže su u tom periodu mirovale na večerašnjoj utakmici.

Velike prilike u prvih 45 minuta propustili su Tobi Alverdil i Eden Azar, odnosno sa druge strane Bendžamin Pavar, ali je nakon vodećeg gola Francuske Belgija preuzela inicijativu u igri, no i nije uspela da pronađe put do mreže kapitena protivničke selekcije.

Sa druge strane „Galski petlovi“ su prostor na sredini terena koristili za brze kontre u kojima su se najviše isticali Kilijan Mbape i Antoan Grizman, ali Olivije Žiru i Korentin Toliso nikako nisu mogli da se upisu u listu strelaca, iako su imali par kvalitetnih šansi u poslednjih 20 minuta.

To će biti treće finale za Francusku u istoriji Mundijala, a do sada su imali polovičan učinak u najvažnijim utakmicama u ovom sportu.

U Francuskoj su 1998. godine kao domaćini ubedljivo porazili Brazil sa 3:0, a osam godina kasnije, u Nemačkoj, izgubili od Italije na penale.

Sada će u Rusiji igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča u kome se sutra uveče od 20 časova sastaju Hrvatska i Engleska, a veliko finale zakazano je za nedelju u 17 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari