Francuski novinar hrabri Đokovića: Bez dokaza o vakcinaciji 1EPA-EFE/JUSTIN LANE

Kventan Mojne na osnovu svog primera sluti da bi srpski teniser možda ipak mogao na grend slem u SAD.

„Ušao sam u Sjedinjene Američke Države bez da su me pitali o dokazu da sam vakcinisan. Ovo nije bio slučaj u martu. Da li se CDC smernice već sada sprovode? To bi mogle da budu dobre vesti za Đokovića“, napisao je fransuski novinar na društvenim mrežama.

Od ranije je poznato da je američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) novim merama omogućio svojim nevakcinisanim državljanima da preskoče karantin nakon što budu izloženi virusu. Umesto toga, moraju samo da deset dana nove kvalitetne maske i da se testiraju petog dana ili ranije ako imaju simptome.

U „prevodu“, osobe koje nisu primile neko  odcepiva protiv korona virusa sada imaju iste preporuke kao vakcinisane. Međutim, ta pravila ne važe za strance, a kako Novak Đoković nema nameru da se na taj način imunizuje u ovom terenutku nema pravo da kroči na teritoriju SAD, pa ni da učestvuje na turniru u Nujorku, koji počinje 29. avgusta.

Bez obzira na proteste i peticije pojedinih tamošnjih lekara, političara i običnih građana sve su manje šanse da osvajač 21. GS titule dobije dozvolu da brani prošlogodišnje finale, odnsono pokuša da izjednači rekord Rafaela Nadala u broju pomenutih trofeja (22).

Pogotovo, što ga iz istog razloga nije bilo na Mastersu u susednoj kanadi (Montreal), a nije prijavljen ni za takmičenje iste klase u Sinsinatiju (SAD).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari