Frenk Lampard dovodi Ešlija Kola u Everton 1Foto: EPA-EFE/ Clive Rose POOL

Rafa Benitez je doveo Everton maltene do zone ispadanja u Premijer ligi; uprava je morala munjevito da reaguje i smenjenog španskog stručnjaka zameni Frenkom Lampardom. Mladi menadžer rešio je da stručni štab ojača bivšim saigračem iz Čelsija, Ešlijem Kolom, koji bi uskoro trebalo da mu se priključi u gradu Bitlsa.

Everton je napravio sijaset kadrovskih promena u smiraj zumskog prelaznog roka. Stigli su Vitalij Mikolenko i Nejtan Paterson za 37.500.000 evra, kao i Dele Ali, Doni van de Bek i Anvar el Gazi na pozajmicu.

Osim u igračkom delu, Lampard sada želi da napravi korekcije i u stručnom, a namera mu je da angažuje Ešlija Kola, nekadašnjeg saigrača iz Čelsija, koji je još uvek u ulozi trenera u fudbalskoj akademiji velikana iz Londona, a pritom je i trener u stručnom štabu reprezentacije Engleske U 21.

Njih dvojica su osam godina igrali zajedno u Čelsiju – osvojivši po trofej Premijer Lige i Lige šampiona, četiri FA kupa i dva Liga kupa.

Kol neće biti prvo novo lice u stručnom štabu Čelsija; Lampard je već angažovao Džoa Edvardsa koji je sjajno radio u Čelsijevoj akademiji i jedan je od najzaslužniji za prodore do prvog tima Risa Džejmsa, Maunta, Ejbrahama…

Stigao je i Pol Klemen koji je bio trener Derbija, Svonsija, Redinga, kao i Kris Džons, sa kime je Lampard sarađivao na početku trenerskog staža u Derbiju.

Ostali su u stručnom štabu Evertona i starosedeoci u likovima trenera golmana, Alana Kelija, kao i igračkog velikana, a danas i trenera od povrenja u redovima „karamela“, Dankana Fergusona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari